کانتینر بزرگ
کانتینر (cantiner) ابزار انتقال کالا در حجم وسیع است و کانتینر بزرگ یکی از زیرمجموعه های پرطرفدار کانتینر است .
در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی و بررسی کانتینر بزرگ بپردازیم . اگر قصد آشنایی با کانتینر و کانتینر بزرگ را دارید با ما همراه باشید . داد و ستد کالا و محصولات از دیرباز رواج داشته است و حتی میتوان گفت قدمت آن به انسان های نخستین میرسد .
با پیشرفت زندگی بشر این داد و ستد در قالب های دیگر نیز به نمایش درآمد و در ابعاد بزرگتری صورت گرفت . به صورتی که امروزه انتقال کالا در بین کشورهای مختلف و انتقال محصولات میان قاره ها امری عادی است . اما در گذشته این انتقال کالا به سادگی اتفاق نمی افتاد . در جهان امروز میتوان محصولات را به صورت زمینی ، هوایی و دریایی انتقال داد .
در صورتی که در گذشته انتقال محصول از راه های آبی بیشترین طرفدار را داشت . این انتقال دریایی مدت ها زمان میبرد و خطرات زیادی به همراه داشت . همچنین امنیت کالا ها در ابعاد مختلف مورد تهدید واقع میشد امکان داشت محصولات با خیس شدن خراب شده و آسیب ببینند یا توسط سارقان ربوده شوند .
این احتمالات امروزه به صورت کامل از بین نرفته اند اما تا حد زیادی پایین آمده اند . پایین آمدن درصد آسیب محصولات تا اندازه زیادی مدیون کانتینرها است . (کانتینر اداری)
کانتینرها با گنجایش بالا ، ضد آب بودن ، استحکام بالا و … محبوب ترین ابزار برای انتقال های برون مرزی و درون مرزی هستند.
به همین دلیل کانتینراسیون یکی از بهترین راه های برای حمل و نقل و یکی از ارکان صادرات و واردات کالا است .
کانتینراسیون کانتینر بزرگ
اگر بخواهیم کانتینراسیون را مختصر تعریف کنیم در واقع علم و تکنیک قرار دادن محصولات در کانتینر است . قرارگیری کالاها در کانتینر باید به صورتی باشد که در عین آسیب نرسیدن به کالاها حداکثر بهره وری از محیط کانتینر و گنجایش آن به عمل آید .
محموله ها همیشه سایز و اندازه یکسانی ندارند و ممکن است گاهی در ابعاد معمول نباشند. در این حالت یکپارچه سازی محصولات اهمیت پیدا میکند . از کانتینراسیون در حمل و نقل های ترکیبی و چندوجهی نیز استفاده میشود .
انجام درست کانتینراسیون باعث میشود تا عمل بارگیری با سهولت بیشتری انجام شود. و هزینه های مربوط به حمل و نقل تا اندازه زیادی پایین می آید . همچنین کانتینراسوین باعث میشود تا دسته بندی کالاها و محصولات در انبار و کشتی راحت تر انجام شود . (کانتینر دوبلکس)
دسته بندی کانتینرها
کانتینرها در ابعاد و اندازه های مختلفی وجود دارند و همچنین دارای انواع متنوعی هستند . عموما دسته بندی کانتینرها بر اساس کاربرد و اندازه آن ها انجام میشود . برای انتقال هر کالایی باید از کانتینر مخصوص به آن استفاده نمود برای مثال انتقال کالاها فساد پذیر که نیاز به فریز شدن دارند باید از کانتینر یخچالی استفاده شود .
کانتینر مخصوص حمل گاز و مایعات ، کانتینر تهویه دار ، کانتینر عایق ، کانتینر حرارتی ، کانتینر رو باز و … از انواع کانتینرها هستند . همانطور که پیشتر اشاره شد اندازه کانتینر یکی دیگر از دلایل تمایز میان آن هاست. و یک دسته بندی دیگر را شکل میدهد .
ابعاد کانتینرها یک ابعاد استاندارد جهانی هستند و واحد شمارش آن ها فوت است . کانتینر 10 فوت ، کانتینر 20 فوت ، کانتینر 30 فوت و کانتینر 40 فوت از زیر مجموعه های این دسته بندی هستند .
البته متداول ترین کانتینرها در استفاده کانتینر 20 فوت و کانتینر 40 فوت هستند . از کانتینر 10 فوت بیشتر برای انبار کردن محصولات استفاده میشود و در جابه جایی چندان جایی ندارد .در رقابت میان کانتینر 20 فوت و کانتینر 40 فوت نیز کانتیر 40 فوت به دلیل گنجایش بیشتر و فضایی که در اختیار افراد قرار میدهد محبوب تر است و بیشتر مورد استفاده واقع میشود .
کانتینر بزرگ 40 فوت
وقتی حرف از کانتینر بزرگ پیش می آید به احتمال زیاد منظور کانتینر 40 فوت است . کانتینر 40 فوت در دو اندازه متفاوت وجود دارد ، تفاوت این دو کانتینر 40 فوت در ارتفاع آن هاست . (انواع کانکس)
12*2.5 ابعاد کانتینر 40 فوت است و ارتفاع آن 2.60 است . در یک مدل دیگر کانتینر ارتفاع آن تا 30 سانت افزایش یافته است و به 2.90 رسیده است . کانتینر 40 فوت با ارتفاع 2.90 به کانتینر 40 فوت QB معروف است و برای انتقال کالاهایی که ارتفاع زیادی دارند از آن استفاده میشود .
در ارتفاع معمولی وزن کانتینر 3.8 تن (3800 کیلو گرم) است و وزن آن در کانتینر QB 3.9 تن (3900 کیلوگرم) است . یکی از مهمترین دلایل محبوبیت کانتینر 40 فوت گنجایش بالای آن است . این گنجایش بالا مزایایی دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست .
کانتینر 40 فوت بزرگترین اندازه را در میان کانتینرها دارد و این امر سبب میشود تا بتوان حجم زیادی از محصولات را با آن انتقال داد . به همین دلیل است که استفاده از کانتینر 40 فوت به صرفه تر است . گاهی افرادی که قصد خرید کانتینر را دارند به جای خرید دو کانتینر 20 فوت یک کانتینر 40 فوت خریداری کرده و از آن به صورت مشترک استفاده میکنند .
یکی از مهم ترین دلایلی که استفاده از کانتینر 40 فوت محبوبیت دارد. این است که با وجود ابعاد بزرگ قابلیت جابه جایی نیز دارد.
استفاده از کانتینر به عنوان محل سکونت
همانطور که میدانید کانتینر و کانکس از بسیاری جهات شبیه هم هستند . این شباهت سبب شده تا کانتینرها بتوانند مثل کانکس نقش اقامت گاه را داشته باشند . کانتینرها دارای یک معاینه فنی هستند که از آن با عنوان برگ سبز یاد میشود ، برای استفاده از کانتینر در صنعت حمل و نقل باید برگ سبز آن اعتبار سنجی شود .
در صورت پایان یافتن مهلت برگ سبز و عدم امکان تمدید دوباره میتوان از کانتینر برای سکونت و اقامت استفاده نمود . با وجود شباهت های موجود ، کانتینر و کانکس تفاوت هایی نیز دارند. برای مثال کانکس به منظور استفاده توسط انسان ساخته شده است در صورتی که کانتینر برای حمل کالا و بار ساخته شده است . (کانکس بزرگ)
پس برای آن که مناسب استفاده انسان شود باید در آن تغییراتی ترتیب داد . همانطور که گفته شد کانتینر در ابعاد استاندارد 10 تا 40 فوت قابل دسترسی است . شاید تصور کنید این ابعاد محدود هستند و به فضای بزرگتری نیاز دارید . اما خوب است بدانید میتوان با یکی کردن دو یا چند کانتینر و به اصطلاح چند قلو کردن آن به این فضای بزرگتر دست یافت .
دوبلکس کردن کانتینر بزرگ
یکی دیگر از راه های رسیدن به این فضای بزرگتر دوبلکس کردن آن است . این کار برای محیط هایی که در آن با محدودیت فضا مواجه هستید مناسب است . مهم است ابتدا بدانید به چه متراژی و برای چه کاری نیاز دارید ، اگر این متراژ با ابعاد کانتینر 40 فوت همخوانی ندارد باید دو یا چند کانتینر یکی شوند .
برای این کار کانتینر را از سمت یکی از دیواره های طولی آن برش میدهند. و سپس دو کانتینر را از قسمت برش داده شده به هم جوش میدهند . البته برای انجام این کار باید دو کانتینر هم اندازه باشند ، مثلا دو کانتنیر 20 فوت یا دو کانتینر 40 فوت دو قلو شوند . (کانتینر پیش ساخته)
توجه داشته باشید پس از انجام این فرآیند کانتینر بازهم امکان انتقال به فضای مورد نظر شما را داشته باشد . اگر چندقلو سازی کانتینر و دوبلکس نمودن آن به صورت همزمان انجام شود به فضای بزرگی که مد نظر شماست دست خواهید یافت .
موارد استفاده از کانتینر بزرگ
استفاده از کانتینر بزرگ را نمیتوان به موارد خاصی محدود نمود . این که قرار است از این سازه چه استفاده ای نمایید به خودتان بستگی دارد . شاید یکی از معروف ترین کاربردها کانتینر بزرگ استفاده به عنوان کانتینر ویلایی و مسکونی است .
این ویلا میتواند در جنگل ، نزدیکی دریا و حتی محیط های کوهستانی و کوه پایه ای قرار گیرد . چنین محیط هایی برای استقرار دائم در نظر گرفته نمیشوند و طبیعی است که میتوان با استفاده از کانتینر در هزینه ها صرفه جویی نمود .
در محیط داخلی کانتینر بزرگ میتوان اتاق هایی را تعبیه نمود و این کار باعث میشود. تا بتوان از سازه برای کارهای اداری و در قالب یک اداره کوچک نیز استفاده نمود . همچنین با وجود اتاق های زیاد و مجزا امکان استفاده از کانکس به عنوان کلاس درس و محیط آموزشی نیز وجود دارد .
البته تمام موارد ذکر شده مثال های محدودی از این استفاده هستند. و شما میتوانید مثال دیگری بر کاربردهای کانتینر بزرگ باشید . استفاده از کانتینر بزرگ به عنوان انبار نیز طرفدار زیادی دارد و شما میتوانید از کانتینر برای دپوی محصولات و حتی انبار کردن لوازم منزل استفاده نمایید . مسلم است که کانتینر در این صورت نیاز به تغییرات خاصی ندارد .